czwartek, 17 listopada 2016

Warsztaty kulinarne z kawą Inka

W ubiegłym tygodniu miałam okazję uczestniczyć w warsztatach kulinarnych o smaku kawy..... Tak kawy, przepysznej i zdrowej kawy Inki :-)





Do tej pory kawy używałam jedynie do picia lub do ciast i kremów. A na tych warsztatach dowiedziałam się o wielu innych zastosowaniach kawy. 







Kochani zupa dyniowa z imbirem i dodatkiem kawy Inki smakuje cudownie.



 A smażony kalafior z morelami, kawą Inką i orzechami laskowymi po prostu skradł moje serce :-)


Również wspaniałym połączeniem jest łosoś serwowany z kaszą gryczaną z dodatkiem kawy Inki. 



Oczywiście nie mogło zabraknąć deseru, na który składało się obłędne ciasto marchewkowe z kawą Inką i sosem waniliowo-kardamonowym



oraz creme brulee z pieczonymi gruszkami



No i oczywiście kawa do picia, ale nie taka zwyczajna lecz w postaci różnych przepysznych napojów zarówno na ciepło jak i na zimno.




A te wszystkie wspaniałości mogłam przygotowywać wraz z Sylwią Ładygą -  uczestniczką V edycji Master Chefa 


oraz z Sebastianem Olmą zwycięzcą II edycji Top Chefa 


Kolejne wspaniałe i pełne nowych inspiracji warsztaty :-) 


A już wkrótce kolejne, na które czekam z niecierpliwością :-)

15 komentarzy:

  1. Uwielbiam kawę Inkę z mleczkiem pychotka

    OdpowiedzUsuń
  2. Super recenzja i zdjęcia piękne

    OdpowiedzUsuń
  3. Któż by pomyślał, że z Inką można stworzyć takie dania.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Mnie też zaskoczyły takie pyszne dania z wykorzystanie Inki i zainspirowały :-)

      Usuń
  4. Super, też chciała bym poznać Sylwie osobiście, szkoda że odpadła z Master Chefa, kibicowałam Jej.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Sylwia to bardzo fajna kobietka, może kiedyś będziesz miała okazję ją poznać :-)

      Usuń
  5. zaskakujące i ciekawe połączenia !!! wszystkie wyglądają smakowicie !

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dania wyglądały wspaniale a smakowały jeszcze lepiej :-)

      Usuń
  6. Ale super! Ja Inkę tylko piję, nie pomyślałabym że można ją dodać do jakichkolwiek dań :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Też tak kiedyś myślałam, a teraz wiem ile pyszności można przygotować z dodatkiem Inki :-)

      Usuń
  7. Tez lubię Inke :)

    OdpowiedzUsuń