W ubiegłym tygodniu miałam okazję uczestniczyć w warsztatach kulinarnych o smaku kawy..... Tak kawy, przepysznej i zdrowej kawy Inki :-)
Do tej pory kawy używałam jedynie do picia lub do ciast i kremów. A na tych warsztatach dowiedziałam się o wielu innych zastosowaniach kawy.
A smażony kalafior z morelami, kawą Inką i orzechami laskowymi po prostu skradł moje serce :-)
Również wspaniałym połączeniem jest łosoś serwowany z kaszą gryczaną z dodatkiem kawy Inki.
Oczywiście nie mogło zabraknąć deseru, na który składało się obłędne ciasto marchewkowe z kawą Inką i sosem waniliowo-kardamonowym
oraz creme brulee z pieczonymi gruszkami
No i oczywiście kawa do picia, ale nie taka zwyczajna lecz w postaci różnych przepysznych napojów zarówno na ciepło jak i na zimno.
A te wszystkie wspaniałości mogłam przygotowywać wraz z Sylwią Ładygą - uczestniczką V edycji Master Chefa
oraz z Sebastianem Olmą zwycięzcą II edycji Top Chefa
Kolejne wspaniałe i pełne nowych inspiracji warsztaty :-)
A już wkrótce kolejne, na które czekam z niecierpliwością :-)
Ale smakowicie :)
OdpowiedzUsuńUwielbiam kawę Inkę z mleczkiem pychotka
OdpowiedzUsuńzgadza sie pychotka :-)
UsuńSuper recenzja i zdjęcia piękne
OdpowiedzUsuńDziękuję :-)
UsuńKtóż by pomyślał, że z Inką można stworzyć takie dania.
OdpowiedzUsuńMnie też zaskoczyły takie pyszne dania z wykorzystanie Inki i zainspirowały :-)
UsuńSuper, też chciała bym poznać Sylwie osobiście, szkoda że odpadła z Master Chefa, kibicowałam Jej.
OdpowiedzUsuńSylwia to bardzo fajna kobietka, może kiedyś będziesz miała okazję ją poznać :-)
Usuńzaskakujące i ciekawe połączenia !!! wszystkie wyglądają smakowicie !
OdpowiedzUsuńDania wyglądały wspaniale a smakowały jeszcze lepiej :-)
UsuńAle super! Ja Inkę tylko piję, nie pomyślałabym że można ją dodać do jakichkolwiek dań :)
OdpowiedzUsuńTeż tak kiedyś myślałam, a teraz wiem ile pyszności można przygotować z dodatkiem Inki :-)
UsuńTez lubię Inke :)
OdpowiedzUsuńKawa Inka, nasza ulubiona! :)
OdpowiedzUsuń