W kwietniu miałam okazję wziąć udział w bardzo ciekawych warsztatach kulinarnych organizowanych przez OPZZ RIOR, których tematem było przygotowanie kiełbasy od początku do końca.
Warsztaty odbyły się w uroczym miejscu na Podlasiu w Kiermusach, a prowadzili je Tomasz i Jacek Marczuk, którzy produkują wędliny prowadząc rodzinną firmę Sochonie.
Każdy z nas może przygotować u siebie domową wędlinę, nie jest to zbyt skąplikowane a jedynie trochę pracochłonne. Dobrej jakości mięso, dobre przyprawy, trochę chęci i możemy cieszyć się własnoręcznie przygotowaną kiełbasą.
Zapraszam Was na film z tych właśnie warsztatów, gdzie dowiecie się krok po kroku jak przygotować dobrą domową kiełbasę :-)
Warsztaty świetna sprawa, oglądając taką relację to ślinka cieknie, aż chce się taką kiełbaskę zrobić. Na pewno smaczna i wiemy co jemy.
OdpowiedzUsuńDokładnie tak Krysiu, nie ma to jak własnoręcznie przygotowana kiełbasa :-)
UsuńPięknie to wygląda :D Niesamowite ;D
OdpowiedzUsuńŁoszzz ale bym zjadła taką kielbachę. Mniam. Znalazłam dziśTwojego bloga i będę śledzić, bo uwielbiam podrózować :).
OdpowiedzUsuńWitam Cię Aniu serdecznie na moim blogu i zapraszam również na nasz kanał na youtube "Kuchnia i Podróże":-)
UsuńSmakowicie:)
OdpowiedzUsuńBardzo podoba mi się ten blog. Lubię taką tematykę. Postaram się tutaj częściej zaglądać.
OdpowiedzUsuńDokładnie, oby więcej tego typu blogów ;)
UsuńCieszę się, że mój blog się podoba :-) witam Was serdecznie i zapraszam częściej ;-)
Usuńsuper. Dobrą kiełbasę nie jest łatwo przygotować :)
OdpowiedzUsuńDokładnie, to jest prawdziwa sztuka ;D
UsuńTakie coś to ja rozumiem :D
OdpowiedzUsuń