Zdrowa, smaczna i nie trudna do przygotowania zupa marchewkowa z mleczkiem kokosowym dziś zagości na moim stole, może i Wy się na nią skusicie :-)
- 1/2 kg marchewek
- 1 cebula
- 3 szkl bulionu
- 200 ml mleczka kokosowego Skworcu
- 1 łyżeczka imbiru mielonego Skworcu
- sok z 1/2 pomarańczy
- pieprz
- sól
- szczypiorek
Cebulę obrać, pokroić w kostkę i zeszklić na oleju. Marchewkę obrać, umyć, pokroić w plasterki i dodać do cebuli. Całość smażyć ok. 5 min. Do gorącego bulionu przełożyć podsmażoną marchewkę z cebulą i całość gotować, aż marchewka będzie miękka. Całość zmiksować blenderem i ponownie postawić na mały ogień. Następnie dodać mleczko kokosowe, sok z połówki pomarańczy, imbir oraz doprawić do smaku pieprzem i solą.
Gotową zupkę podawać posypaną posiekanym szczypiorkiem.
wygląda świetnie:)
OdpowiedzUsuńDziękuję Justynko i pozdrawiam :-)
UsuńIntrygująca zupa!
OdpowiedzUsuńBardzo mnie ciekawi smak tej zupy po dodaniu mleczka kokosowego :)
OdpowiedzUsuńLubię takie egzotyczne zupy:) Wygląda doskonale.
OdpowiedzUsuńoj tak egzotyczne zupki są pyszne :-)
UsuńWygląda bardzo smakowicie :) Pozdrawiam
OdpowiedzUsuńDziękuję i również pozdrawiam :-)
UsuńAle to musi być pyszne i aromatyczne w smaku :-)
OdpowiedzUsuńoj tak zupka jest przepyszna, polecam :-)
UsuńWygląda przepysznie :) Lubimy zupki, więc chętnie spróbujemy :) pozdrawiam :)
OdpowiedzUsuńBardzo ciekawy przepis. Gratulacje.
OdpowiedzUsuńco za ciekawe przepisy pozdrawiam.
OdpowiedzUsuń