środa, 18 czerwca 2014

Zupa marchewkowa z mleczkiem kokosowym

Zdrowa, smaczna i nie trudna do przygotowania zupa marchewkowa z mleczkiem kokosowym dziś zagości na moim stole, może i Wy się na nią skusicie :-)

Zupa marchewkowa z mleczkiem kokosowym


Cebulę obrać, pokroić w kostkę i zeszklić na oleju. Marchewkę obrać, umyć, pokroić w plasterki i dodać do cebuli. Całość smażyć ok. 5 min. Do gorącego bulionu przełożyć podsmażoną marchewkę z cebulą i całość gotować, aż marchewka będzie miękka. Całość zmiksować blenderem i ponownie postawić na mały ogień. Następnie dodać mleczko kokosowe, sok z połówki pomarańczy, imbir oraz doprawić do smaku pieprzem i solą.
Gotową zupkę podawać posypaną posiekanym szczypiorkiem. 

13 komentarzy: