niedziela, 3 stycznia 2016

Pstrąg w ziołach

Witajcie kochani po dłuższej przerwie. Mam nadzieje że miło spędziliście te wszystkie świąteczne dni. Dziś mam dla Was coś lekkiego a mianowicie przepysznego pstrąga w ziołach, którego podałam z ogórkami chilli Orzech 
Pstrąga dostaliśmy od znajomego z Bieszczad, który hoduje je dla siebie, więc był wyjątkowo przepyszny, delikatny i aromatyczny.

Pstrą z ziołami

  • pstrąg
  • masło
  • czosnek
  • zioła prowansalskie
  • cytryna
  • oliwa

Pstrąga oczyścić, do środka włożyć kawałki masła, ząbki czosnku, plasterki cytryny oraz posypać ziołami prowansalskimi. Wierzch pstrąga posmarować oliwą, skropić sokiem z cytryny i piec w foli w temp. 180 st przez ok. 30 min w zależności od wielkości pstrąga.


14 komentarzy:

  1. Bardzo lubię takie dania z ryb :-) lekko i pysznie :-)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. dokładnie tak, dani z ryb są lekkie, smaczne i zdrowe :-)

      Usuń
  2. Ale pysznie wygląda, chętnie bym zjadła taką rybkę :-)

    OdpowiedzUsuń
  3. Ale kusisz taką rybką :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Zdrowa i apetyczna.Smaka mi narobiłaś na rybkę

    OdpowiedzUsuń
  5. Bardzo lubię dania z ryb, pyszne i zdrowe.

    OdpowiedzUsuń
  6. Na pstrąga zawsze można mieć apetyt. Zwłaszcza, kiedy się go tak pysznie przyrządzi :)

    OdpowiedzUsuń
  7. Pysności aż sobie narobiłam smaka ;)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. może dziś na obiad przygotujesz właśnie rybke ;-)

      Usuń
  8. Uwielbiam ryby na pewno wypróbuje

    OdpowiedzUsuń