piątek, 27 listopada 2015

Sałatka ryżowa

Dziś mam dla Was sałatkę ryżową, jak zawsze prostą i szybką w przygotowaniu, więc wspaniale sprawdzi się jako szybka kolacja lub poczęstunek dla niespodziewanych gości.                                                       
Sałatka ryżowa

  • 1 woreczek ryżu 
  • 15 dag sera żółtego
  • 1 puszka groszku
  • 1 puszka kukurydzy
  • 1 puszka pomidorów Develey
  • 8 łyżek majonezu
  • 5 łyżek ketchupu pikantnego Develey
  • pieprz
  • sól

Ryż ugotować wg przepisu na opakowaniu, a następnie wystudzić. Ser żółty pokroić w drobną kostkę. Groszek oraz kukurydzę odsączyć z zalewy. Pomidory również odsączyć z soku. Wszystkie składniki razem wymieszać, dodać majonez, ketchup oraz doprawić do smaku pieprzem i solą. Przed podaniem sałatkę schłodzić w lodówce.

9 komentarzy: