wtorek, 17 listopada 2015

Makaron w śmietanowym sosie grzybowym

Dziś kolejna propozycja na jesienne danie z grzybami. Tym razem makaron w śmietanowym sosie grzybowym :-)                                    

Makaron w śmietanowym sosie grzybowym

  • 30 dag brązowego makaronu np. kokardki
  • 30 dag świeżych borowików
  • 2 łyżki masła
  • 1,5 szkl śmietany 18%
  • 2 łyżeczki musztardy Horcice Develey
  • czosnek granulowany
  • pieprz
  • sól
  • natka pietruszki

Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu. Borowiki pokroić w kostkę i podsmażyć na maśle. Następnie dodać śmietanę, musztardę oraz przyprawy do smaku i całość dusić ok. 10 min. Następnie dodać ugotowany makaron i całość podusić jeszcze parę minut. Gotowe danie posypać posiekaną natką pietruszki.

6 komentarzy: