czwartek, 11 czerwca 2015

Jajka faszerowane twarogiem z sosem czosnkowym

Jajka można faszerować na wiele różnych sposobów. Ja dziś polecam jajka faszerowane twarogiem z sosem czosnkowym.  Idealne na śniadanie, kolację lub jako przekąska na przyjęcie.

Jajka faszerowane twarogiem z sosem czosnkowym

  • 3 jajka
  • 10 dag twarogu
  • 3 łyżki sosu czosnkowego Develey
  • 3 rzodkiewki
  • kilka listków oregano
  • pieprz
  • sól

Jajka ugotować na twardo, a następnie obrać ze skorupki, przeciąć na pół i wyjąć żółtka. Żółtka wraz z twarogiem włożyć do miseczki, dodać sos czosnkowy i dokładnie rozdrobnić całość widelcem. Następnie dodać drobno posiekane oregano oraz rzodkiewkę i doprawić do smaku pieprzem oraz solą. Tak przygotowanym farszem nadziewać połówki jajek i udekorować listkami oregano.

2 komentarze: