Otrębowe placuszki z filetem śledziowym to moja dzisiejsza propozycja na pożywne śniadańko.
- 2 jajka
- 1 łyżka jogurtu naturalnego
- 2 łyżki otrąb pszennych
- 2 łyżki otrąb owsianych
- 2 łyżki otrąb żytnich
- 2 łyżki mąki kukurydzianej
- 1/2 łyżeczki pieprzu cayenne
- 1 puszka filetów ze śledzia w pikantnym sosie pomidorowym Graal
Jajka roztrzepać wraz z jogurtem w misce. Następnie dodać wszystkie rodzaje otrąb oraz pieprz cayenne i wszystko razem wymieszać. Z przygotowanego ciasta smażyć na rozgrzanej patelni bez oleju małej wielkości placuszki, z obu stron na złoty kolor.
Filety ze śledzia wraz z pikantnym sosem przełożyć do miseczki i rozdrobnić widelcem.
Na placuszki nakładać porcję masy śledziowej i udekorować natką zielonej pietruszki.
Pikantne rybcie to jest to
OdpowiedzUsuńNa takie placuszki chętnie się skuszę:)
OdpowiedzUsuńPolecam na śniadańko lub kolację :-)
UsuńGratka dla mojego męża :)
OdpowiedzUsuńO jaka fajna propozycja :-) ciekawe jak smakują :-) pewnie są pyszne :-)
OdpowiedzUsuń