piątek, 21 lutego 2014

Ziemniaczki z cebulką

Ziemniaki można przygotowywać na wiele różnych sposobów. U mnie dziś ziemniaczki z cebulką, które mogą być smacznym dodatkiem do różnego rodzaju mięs lub jako samodzielne danie np. z kefirem.

Ziemniaczki z cebulką


  • 6 ziemniaków
  • 3 cebule
  • 3 ząbki czosnku
  • 4 łyżeczki przyprawy do ziemniaków
  • 2 łyżeczki oregano
  • sól ziołowa do smaku
  • pieprz do smaku

Ziemniaki ugotować w łupinkach, a następnie odcedzić, obrać z łupki i pokroić w kostkę. Cebulę obrać i pokroić w kosteczkę. Czosnek obrać i drobno posiekać. Cebulę oraz czosnek zeszklić na niewielkiej ilości oleju, a następnie dodać ziemniaki oraz wszystkie przyprawy i całość razem podsmażać aż wszystko się delikatnie przyrumieni. Gotowe ziemniaczki posypać natką pietruszki.

11 komentarzy:

  1. Bardzo fajna propozycja na urozmaicenie ziemniaków ;) Pysznie wyglądają!

    OdpowiedzUsuń
  2. Uwielbiam ziemniaki w każdej postaci:)) u mnie tez dziś post z ziemniakami ale popołudniu się pojawi;-)

    OdpowiedzUsuń
  3. Fajny pomysł! proste i smaczne danie :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Proste, smaczne i bardzo apetycznie podane :) Świetna przekąska :) Pozdrawiam Meggy :)

    OdpowiedzUsuń
  5. wyglądają niezwykle smakowicie:)

    pozdrawiam
    :)

    OdpowiedzUsuń
  6. o tak! do kefiru będą bosko smakować :D

    OdpowiedzUsuń
  7. Pyszne, my w domy najczęściej latem do kefiru lub jogurtu naturalnego takie wcinamy:)
    Naprawdę proste i smaczne:):)

    OdpowiedzUsuń
  8. To ja poproszę taką konkretną porcję ;) hehe. Z takim prawdziwym kwaśnym mlekiem i jestem w niebie :)

    OdpowiedzUsuń
  9. Nie ma to jak prosty przepis i dużo smaku. Pyszności. Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  10. A ja bym tylko dodała zimny kefir i palce lizać. Prostota najsmaczniejsza. :)

    OdpowiedzUsuń