piątek, 22 listopada 2013

Surówka z pora



  • 1 por 
  • 1 jabłko
  • 2 marchewki
  • 2 ogórki kiszone
  • 2 łyżki majonezu
  • 1 łyżeczka musztardy
  • pieprz do smaku
  • sól do smaku
Pora umyć i pokroić w cienkie półplasterki, a następnie osolić i pozostawić na 15 min. Po tym czasie pora odcisnąć z powstałej wody. Jabłko obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Marchewki obrać, umyć i zetrzeć na tarce o małych oczkach. Ogórki kiszone pokroić w drobną kosteczkę. Wszystkie składniki razem wymieszać, dodać majonez, musztardę oraz doprawić do smaku pieprzem oraz solą i dokładnie wymieszać.

Surówkę przed podaniem schłodzić w lodówce i podawać do obiadu.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz