- 2 jajka
- 1,5 szkl mleka
- 1,5 szkl płatków owsianych
- 4 łyżki mąki orkiszowej
- 2 łyżeczki cynamonu
- 2 łyżki miodu
- 2 jabłka
- olej kokosowy do smażenia
Płatki owsiane zalać mlekiem i pozostawić na 15 min. Jabłka obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach, a następnie dodać do płatków owsianych wraz z pozostałymi składnikami. Wszystko dokładnie wymieszać. Z przygotowanego ciasta smażyć placuszki na rozgrzanym oleju kokosowym.
Super placki Małgosiu. Muszą być pyszne 😍
OdpowiedzUsuńO tak Marzenko są bardzo smaczne, a do tego zdrowsze niż racuchy :-)
Usuńzjadłabym z chęcią:)
OdpowiedzUsuńzapraszam :-)
UsuńNigdy takich nie jadłam, ale wyglądają niesamowicie. :)
OdpowiedzUsuńhttps://jaglusia.wordpress.com/
Polecam wypróbować :-)
Usuńcoś dla mojej siostry
OdpowiedzUsuńPycha :)
OdpowiedzUsuńWłaśnie zastanawiałam się co zrobić dziś na obiad, i już wiem będą takie właśnie placki. Dzięki za przepis :-)
OdpowiedzUsuńI jako Marto były placuszki na dzisiejszy obiad? :-)
UsuńPYSZNOŚCI
OdpowiedzUsuńPyszne placuszki, pierwszy raz robiłam ale zapewno nie ostatni :D
OdpowiedzUsuńOj tak te placuszki uzależniają i na jednym razie się nie kończy ;-)
Usuńfajny przepis :) chyba się skuszę :) ile placuszków wychodzi z podanej ilości składników?
OdpowiedzUsuńPlacuszki znikają w mgnieniu oka, także szczerze mówiąc to nie policzyłam ile ich wyszło ;-)
UsuńMniam, prawdziwa pyszność :D
OdpowiedzUsuń