Quinoa czyli komosa ryżowa lub ryż peruwiański jest bogatym źródłem białka, zdrowych kwasów tłuszczowych, a także wielu witamin i składników mineralnych, jak również posiada właściwości antyoksydacyjne.
Ja przygotowałam komosę ryżową ze szpinakiem oraz orzechami włoskimi, czyli mnóstwo właściwości, składników mineralnych i witamin w jednym miejscu :-)
Taką komosę ryżową można zakupić w sklepie NATURO, a po wpisaniu kodu rabatowego EKO-NATURO dostaniecie rabat 5% na całe zakupy.
- 10 dag komosy ryżowej czerwonej Fresano
- 20 dag szpinaku mrożonego
- 2 łyżki oleju lnianego
- 5 ząbków czosnku
- 12 dag sera białego
- 1 łyżka orzechów włoskich
- pieprz
- sól
Komosę ryżową przygotować wg przepisu na opakowaniu. Szpinak rozmrozić i dusić na patelni, aż do odparowania wody. Następnie dodać ser oraz przeciśnięty przez praskę czosnek, a także doprawić do smaku pieprzem oraz solą, całość podsmażać kilka minut, aby wszystkie smaki się połączyły. Komosę ryżową wymieszać ze szpinakiem oraz olejem lnianym i posypać orzechami.
Wygląda apetycznie :-)
OdpowiedzUsuńDziękuję :-)
Usuńmniam mniam :)
OdpowiedzUsuńcudowne danie!
OdpowiedzUsuńi do tego bardzo zdrowe :-)
Usuń