Poniedziałek - nowy tydzień, który ciężko rozpocząć po weekendzie, dlatego na dobry początek tygodnia zapraszam na filiżankę zielonej kawy Kłos-Pol oraz babkę jogurtowo-cytrynową.
Zielona kawa przyśpiesza proces przemiany materii, wzmacnia organizm, chroni przed działaniem wolnych rodników, dodaje energii, chroni wątrobę i wspomaga jej regenerację. Posiada również właściwości przeciwbakteryjne, przeciwgrzybicze oraz detoksykujące.
- 3 jajka
- 25 dag margaryny
- 18 dag cukru
- 5 dag wiórków kokosowych
- 3 łyżki soku z cytryny
- 40 dag mąki
- 30 dag jogurtu naturalnego
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1/2 łyżeczki sody
Margarynę utrzeć na puch wraz z cukrem, dodać jajka i utrzeć. Cały czas ucierając dodawać na przemian mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i sodą oraz jogurt. Na koniec dodać sok z cytryny oraz wiórki kokosowe i wymieszać. Ciasto przelać do formy na babkę i piec w temp. 180 st przez ok. 50 min.
Gotową wystudzoną babkę polać polewą i posypać wiórkami kokosowymi.
Małgosiu to ja poproszę taki zestaw z dostawą do pracy :-)
OdpowiedzUsuńNie ma sprawy Marzenko ;-)
UsuńJa również poproszę kawałeczek z tą kaweczką :-)
OdpowiedzUsuńProszę bardzo Marto ;-)
Usuń