Koreczki są wyśmienitą przekąską na różnego rodzaju imprezy i spotkania z rodziną i przyjaciółmi. Ale czy przygotowywaliście koreczki z grzanek? Choć ich przygotowanie zajmuje trochę czasu to jednak na prawdę warto gdyż smakują wyśmienicie i zaskoczą nie jednego gościa :-)
- 6 kromek chleba tostowego
- 15 dag sera żółtego
- grzybki marynowane
- ogórki konserwowe
- sos hamburger Develey
Ser żółty pokroić w kostkę, grzybki marynowane jeśli są duże to przekroić na pół, a ogórki konserwowe w grubsze plastry. Z chleba tostowego odciąć skórki, pokroić w kostkę i zrumienić na rozgrzanym tłuszczu z obu stron, aby powstały chrupiące małe grzanki. Grzankę posmarować sosem hamburger, przykryć serem, który również posmarować sosem, a na to nałożyć drugą grzankę. Całość nabić na wykałaczkę, a na to nabić jeszcze grzybek i ogórek. W ten sam sposób postępować przygotowując resztę koreczków.
Są pyszne. Czasami takie robię na spotkania ze znajomymi. Super smakują również w wersji na słodko :-)
OdpowiedzUsuńZgadza się Marzenko, koreczki są idealne na spotkania ze znajomymi :-)
UsuńŚwietne, wypróbuję przy najbliższej okazji :-)
OdpowiedzUsuńPolecam Marto :-)
Usuń