wtorek, 21 lipca 2015

Koreczki z grzanek

Koreczki są wyśmienitą przekąską na różnego rodzaju imprezy i spotkania z rodziną i przyjaciółmi. Ale czy przygotowywaliście koreczki z grzanek? Choć ich przygotowanie zajmuje trochę czasu to jednak na prawdę warto gdyż smakują wyśmienicie i zaskoczą nie jednego gościa :-)           



  • 6 kromek chleba tostowego
  • 15 dag sera żółtego
  • grzybki marynowane
  • ogórki konserwowe
  • sos hamburger Develey

Ser żółty pokroić w kostkę, grzybki marynowane jeśli są duże to przekroić na pół, a ogórki konserwowe w grubsze plastry. Z chleba tostowego odciąć skórki, pokroić w kostkę i zrumienić na rozgrzanym tłuszczu z obu stron, aby powstały chrupiące małe grzanki. Grzankę posmarować sosem hamburger, przykryć serem, który również posmarować sosem, a na to nałożyć drugą grzankę. Całość nabić na wykałaczkę, a na to nabić jeszcze grzybek i ogórek. W ten sam sposób postępować przygotowując resztę koreczków.

4 komentarze:

  1. Są pyszne. Czasami takie robię na spotkania ze znajomymi. Super smakują również w wersji na słodko :-)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Zgadza się Marzenko, koreczki są idealne na spotkania ze znajomymi :-)

      Usuń
  2. Świetne, wypróbuję przy najbliższej okazji :-)

    OdpowiedzUsuń