Placki z kiszonej kapusty ze śmietaną to przepyszny obiad, koniecznie wypróbujcie taką wersje placków :-)
- 50 dag kiszonej kapusty
- 3 duże ziemniaki
- 1 jajko
- 2 łyżki mąki ziemniaczanej
- czosnek granulowany
- pieprz
- sól
Kapustę posiekać na mniejsze kawałki. Ziemniaki obrać i zetrzeć na tarce o małych oczkach, a następnie odcisnąć z nadmiaru wody. Kapustę wymieszać z ziemniakami, dodać jajko, mąkę ziemniaczaną oraz doprawić do smaku pieprzem, solą oraz czosnkiem granulowanym i dokładnie wymieszać. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor z obu stron. Podawać gorące ze śmietaną.
Ciekawa, smaczna propozycja :)
OdpowiedzUsuńPysznie wyglądają, dzięki za przepis, zrobię jutro na obiad :-)
OdpowiedzUsuńMam nadzieję że placki smakowały :-)
Usuńtakich placków to jeszcze nie jadłam muszę koniecznie spróbować zrobić
OdpowiedzUsuńPolecam, bo są naprawdę smaczne :-)
Usuńmam chrapkę na podobne placki od dłuższego czasu już, muszę wreszcie takie zrobić
OdpowiedzUsuńkoniecznie :-)
UsuńMM kuisz takimi smakami a o takich jeszcze nie słyszałam
OdpowiedzUsuńMałgosiu koniecznie wypróbuj :-)
Usuńwow ciekawy przepis
OdpowiedzUsuńRobiłam kiedyś takie placki. Były bardzo smaczne :)
OdpowiedzUsuńTo może warto je powtórzyć ;-)
UsuńCiekawa wersja placuszków
OdpowiedzUsuńPyszne placuszki :-)
OdpowiedzUsuńRobiłam placki z różnymi dodatkami, ale z kapusta kiszoną nie robiłam. Chętnie wypróbuję. Bardzo smakowicie wyglądają :)
OdpowiedzUsuńKrysiu ja przepadam wprost za tymi plackami, także serdecznie polecam :-)
Usuńsuper przepis
OdpowiedzUsuńależ mam teraz smaka na te placki. Bardzo za mną chodzą kwaśne rzeczy od paru dni
OdpowiedzUsuńTo koniecznie musisz je zrobić :-)
Usuń