niedziela, 14 maja 2017

Placki z kiszonej kapusty

Placki z kiszonej kapusty  ze śmietaną to przepyszny obiad, koniecznie wypróbujcie taką wersje placków :-)

Placki z kiszonej kapusty

  • 50 dag kiszonej kapusty
  • 3 duże ziemniaki
  • 1 jajko
  • 2 łyżki mąki ziemniaczanej
  • czosnek granulowany
  • pieprz
  • sól

Kapustę posiekać na mniejsze kawałki. Ziemniaki obrać i zetrzeć na tarce o małych oczkach, a następnie odcisnąć z nadmiaru wody. Kapustę wymieszać z ziemniakami, dodać jajko, mąkę ziemniaczaną oraz doprawić do smaku pieprzem, solą oraz czosnkiem granulowanym i dokładnie wymieszać. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor z obu stron. Podawać gorące ze śmietaną.


19 komentarzy:

  1. Ciekawa, smaczna propozycja :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Pysznie wyglądają, dzięki za przepis, zrobię jutro na obiad :-)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Mam nadzieję że placki smakowały :-)

      Usuń
  3. takich placków to jeszcze nie jadłam muszę koniecznie spróbować zrobić

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Polecam, bo są naprawdę smaczne :-)

      Usuń
  4. mam chrapkę na podobne placki od dłuższego czasu już, muszę wreszcie takie zrobić

    OdpowiedzUsuń
  5. MM kuisz takimi smakami a o takich jeszcze nie słyszałam

    OdpowiedzUsuń
  6. Robiłam kiedyś takie placki. Były bardzo smaczne :)

    OdpowiedzUsuń
  7. Robiłam placki z różnymi dodatkami, ale z kapusta kiszoną nie robiłam. Chętnie wypróbuję. Bardzo smakowicie wyglądają :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Krysiu ja przepadam wprost za tymi plackami, także serdecznie polecam :-)

      Usuń
  8. ależ mam teraz smaka na te placki. Bardzo za mną chodzą kwaśne rzeczy od paru dni

    OdpowiedzUsuń