czwartek, 10 marca 2016

Kotlety w trójskładnikowej panierce

Jeśli znudziły się Wam tradycyjne kotlety schabowe to mam dziś dla Was kotlety w trójskładnikowej panierce. Tak przygotowane kotlety są przepyszne, wspaniale pachną borowikami oraz delikatnie orzechami, a jak pysznie smakują, przekonajcie się sami.........

Kotlet w trójskładnikowej panierce

  • 4 kotlety schabowe
  • 1 jajko
  • 4 łyżki mąki
  • 5 łyżek zmielonych orzechów włoskich Helio
  • 5 łyżek zmielonych biszkoptów
  • 5 łyżek zmielonych suszonych borowików 
  • pieprz
  • sól

Kotlety umyć, osuszyć, rozbić i każdy oprószyć solą oraz pieprzem i odstawić do lodówki na 1 h. Zmielone orzechy, biszkopty oraz suszone borowiki wymieszać razem, a jajko roztrzepać. Kotlety obtaczać w mące, następnie panierować w roztrzepanym jajku, a na koniec w przygotowanej trzyskładnikowej mieszance i smażyć na rozgrzanym tłuszczu.

17 komentarzy:

  1. Smak w innym wydaniu - fajnie!

    OdpowiedzUsuń
  2. Świetny pomysł, na pewno wypróbuję, może zaskoczę swoich gości w święta :-)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. polecam Marto, warto czasem urozmaicić tradycyjny obiad :-)

      Usuń
  3. Domownikom pewnie by smakowało, bo sama kotletów nie jem ;)

    OdpowiedzUsuń
  4. Bardzo fajne kotleciki Małgosiu :-)

    OdpowiedzUsuń
  5. Ale fajne połączenie muszę spróbować

    OdpowiedzUsuń
  6. Bardzo apetyczny i na pewno aromatyczny przepis, który z pewnością wypróbuję przy najbliższym obiedzie, dziękuje za tak wyborny przepis. Pozdrawiam Cię Droga Małgosiu bardzo serdecznie i życzę Tobie miłego i pogodnego dzisiejszego i każdego dnia...

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dziękuje Halinko i ja również pozdrawiam Cię cieplutko i życzę miłego dnia :-)

      Usuń
  7. Bardzo pysznie wyglada :) Na pewno chtnie skorzystam z przepisu

    OdpowiedzUsuń
  8. Schabowe się nigdy nie nudzą, haha! :D
    http://would-be-vikings.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń