czwartek, 7 stycznia 2016

Pasta z wątróbki

Zapraszam Was na pastę na kanapki, tym razem z wątróbki. Do tego troszkę żurawiny i wspaniałe, przepyszne kanapeczki na śniadanie gotowe, zachęcam do zrobienia :-)       

Pasta z wątróbki



  • 30 dag wątróbki drobiowej
  • 1 jabłko
  • 1 cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • 3 łyżki sosu tatarskiego Develey
  • majeranek
  • pieprz
  • sól
Dodatkowo:

Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na niewielkiej ilości oleju. Wątróbkę umyć, pokroić na mniejsze kawałki i dodać do cebuli. Dodać również pokrojone w kostkę jabłko i całość podsmażać, aż do miękkości. Całość przestudzić, połączyć z sosem tatarskim i zblenderować na jdnolitą masę. Doprawić do smaku pieprzem, solą oraz majerankiem. Przed podaniem schłodzić w lodówce. 

20 komentarzy:

  1. O to coś dla mnie, uwielbiam wątróbkę :-)

    OdpowiedzUsuń
  2. Nie jestem smakoszem wątróbki, ale w mojej rodzinie chętnie wypróbują ten przepis :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Ale ciekawa pasta! Musi być pyszna :-)

    OdpowiedzUsuń
  4. Wątróbki drobiowej za bardzo nie lubię, ale w formie pasty nie jadłam. Może przekonałabym się do niej.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Spróbuj Elu, może w takiej wersji Ci zasmakuje :-)

      Usuń
  5. Ciekawy pomysł😊 warto wypróbować 😊

    OdpowiedzUsuń
  6. super przepis już sobie spisałam i w sobotę będe próbowała , uwielbiam wątróbkę tak że na pewno mi posmakuje

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. w takim razie czekam na wrażenia smakowe z pasty wątróbkowej :-)

      Usuń
  7. Takiej "wątrobkowej" pasty to ja nie jadłam jeszcze Wiec juz pora.Wygląda bardzo apetycznie :)

    OdpowiedzUsuń
  8. Uwielbiam wątróbkę :) a i żurawinę ostatnio dodaję do wielu potraw więc na pewno wypróbuję :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. jeśli jesteś smakoszem wątróbki to na pewno Ci posmakuje ta pasta :-)

      Usuń