Zapraszam Was na pastę na kanapki, tym razem z wątróbki. Do tego troszkę żurawiny i wspaniałe, przepyszne kanapeczki na śniadanie gotowe, zachęcam do zrobienia :-)
- 30 dag wątróbki drobiowej
- 1 jabłko
- 1 cebula
- 1 ząbek czosnku
- 3 łyżki sosu tatarskiego Develey
- majeranek
- pieprz
- sól
Dodatkowo:
- żurawina Develey
Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na niewielkiej ilości oleju. Wątróbkę umyć, pokroić na mniejsze kawałki i dodać do cebuli. Dodać również pokrojone w kostkę jabłko i całość podsmażać, aż do miękkości. Całość przestudzić, połączyć z sosem tatarskim i zblenderować na jdnolitą masę. Doprawić do smaku pieprzem, solą oraz majerankiem. Przed podaniem schłodzić w lodówce.
O to coś dla mnie, uwielbiam wątróbkę :-)
OdpowiedzUsuńto tak jak i ja :-)
UsuńNie jestem smakoszem wątróbki, ale w mojej rodzinie chętnie wypróbują ten przepis :)
OdpowiedzUsuńmam nadzieje, że przypadnie im do gustu :-)
UsuńAle ciekawa pasta! Musi być pyszna :-)
OdpowiedzUsuńtak jest pyszna, musisz wypróbować :-)
UsuńWątróbki drobiowej za bardzo nie lubię, ale w formie pasty nie jadłam. Może przekonałabym się do niej.
OdpowiedzUsuńSpróbuj Elu, może w takiej wersji Ci zasmakuje :-)
UsuńCiekawy pomysł😊 warto wypróbować 😊
OdpowiedzUsuńkoniecznie ;-)
Usuńsuper przepis już sobie spisałam i w sobotę będe próbowała , uwielbiam wątróbkę tak że na pewno mi posmakuje
OdpowiedzUsuńw takim razie czekam na wrażenia smakowe z pasty wątróbkowej :-)
UsuńPrawie jak foie gras :D
OdpowiedzUsuń:-)
Usuńświetna pasta :)
OdpowiedzUsuńdziękuje :-)
UsuńTakiej "wątrobkowej" pasty to ja nie jadłam jeszcze Wiec juz pora.Wygląda bardzo apetycznie :)
OdpowiedzUsuńPolecam wypróbować :-)
UsuńUwielbiam wątróbkę :) a i żurawinę ostatnio dodaję do wielu potraw więc na pewno wypróbuję :)
OdpowiedzUsuńjeśli jesteś smakoszem wątróbki to na pewno Ci posmakuje ta pasta :-)
Usuń