Z pewnością macie jeszcze w swoich spiżarkach dynie. Jeśli nie wiecie co z niej przygotować to polecam rösti dyniowe z sosem czosnkowym :-)
- 50 dag dyni
- 3 łyżki mąki pszennej
- 1 łyżeczka soli
- 1/2 łyżeczki cukru
- sos Kielecki czosnkowy Społem
Dynię zetrzeć na tarce o dużych oczkach, dodać sól oraz cukier, wymieszać i odstawić na 30 min, aby dynia zmiękła. Po tym czasie dodać mąkę wymieszać i smażyć rösti na rozgrzanym oleju.
Pysznie wyglądają :-)
OdpowiedzUsuńI tak też smakują :-)
UsuńPyszne placuszki Małgosiu :-)
OdpowiedzUsuńDzięki Marzenko :-)
UsuńBardzo kusisz Malgosiu. Uwielbiam dynię!
OdpowiedzUsuńJa również bardzo lubię dynię :-)
UsuńWpraszam się na taki obiad :-)
OdpowiedzUsuńzapraszam :-)
UsuńZapisuję przepis, fajne o proste :)
OdpowiedzUsuńDokładnie tak Małgosiu, placuszki są bardzo proste ale i smaczne :-)
UsuńFajne placuszki.
OdpowiedzUsuń