Dziś kolejna propozycja na jesienne danie z grzybami. Tym razem makaron w śmietanowym sosie grzybowym :-)
- 30 dag brązowego makaronu np. kokardki
- 30 dag świeżych borowików
- 2 łyżki masła
- 1,5 szkl śmietany 18%
- 2 łyżeczki musztardy Horcice Develey
- czosnek granulowany
- pieprz
- sól
- natka pietruszki
Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu. Borowiki pokroić w kostkę i podsmażyć na maśle. Następnie dodać śmietanę, musztardę oraz przyprawy do smaku i całość dusić ok. 10 min. Następnie dodać ugotowany makaron i całość podusić jeszcze parę minut. Gotowe danie posypać posiekaną natką pietruszki.
Bardzo fajne danie. Lubię makaron pod każdą postacią :-)
OdpowiedzUsuńDziękuję Marzenko :-)
UsuńWygląda zachęcająco :-)
OdpowiedzUsuńI tak też smakuje :-)
UsuńSmaczny obiadek
OdpowiedzUsuńsmaczny i pożywny :-)
Usuń