środa, 18 listopada 2015

Jesienny obiad

U mnie ostatnio królują grzyby, ostatnie już w tym roku jakie można znaleźć w lesie. Więc serwuję kolejny obiad z grzybami w roli głównej, a do tego ziemniaczki i pikle z ogórków Orzech . Taki szybki, prosty jesienny obiad :-)




  • 60 dag podgrzybków świeżych
  • 2 cebule
  • sos sojowy
  • czosnek sproszkowany staropolski
  • pieprz ziołowy
  • sól ziołowa
Grzyby oczyścić, umyć, pokroić na małe kawałki i ugotować, a następnie odcedzić. Na patelni zeszklić pokrojoną w kostkę cebulę, dodać grzyby i całość podsmażać, doprawiając do smaku sproszkowanym czosnkiem staropolskim, pieprzem ziołową, solą ziołową oraz sosem sojowym.

6 komentarzy:

  1. Lubię takie szybkie obiadki :-)

    OdpowiedzUsuń
  2. Małgosiu takie dania są najlepsze :-)

    OdpowiedzUsuń
  3. Bardzo smaczny ten Twój jesienny obiad. Chętnie bym wpadła do Ciebie na te grzybki, tak apetycznie wyglądają :)

    OdpowiedzUsuń
  4. takie podsmazane grzyby z cebulka to najlepszy obiad

    OdpowiedzUsuń