Zapraszam na mięsny obiad. Gulasz jest z pewnością wszystkim znany, ale czy próbowaliście gulasz w sosie pesto? Jeśli nie to koniecznie wypróbujcie, jest pyszne, aromatyczne, mięciutkie i idealnie smakuje z dowolną kaszą i kiszonym ogórkiem - ja podałam z kaszą jęczmienną.
- 60 dag łopatki wieprzowej
- słoiczek czerwonego pesto Develey
- 1 litr wody
- 1 łyżka śmietany
- 1 łyżka mąki
- pieprz
- sól
Wodę zagotować i do gotującej dodać pesto. Mięso pokroić w kostkę i podsmażyć na patelni, a następnie dodać do wody z pesto i całość dusić na małym ogniu około godziny, aż mięso będzie bardzo miękkie. Na koniec dodać śmietanę oraz zagęścić sos mąką i doprawić do smaku pieprzem i solą. Podawać z ulubioną kaszą.
Bardzo ciekawe mięsko, musi być smaczne :-)
OdpowiedzUsuńzgadza się jest bardzo smaczne
Usuńsmacznie!
OdpowiedzUsuńZapraszam tez do siebie http://smykwkuchni.blogspot.com ;-)))
Pycha, ja bardzo lubię pesto, więc z chęcią bym zjadła taki obiadek :-)
OdpowiedzUsuńpolecam Marzenko :-)
UsuńW sumie szybki sposób na lekki obiadek. O to właśnie chodzi, żeby czasu nie tracić ! :)
OdpowiedzUsuńDokładnie tak :-)
UsuńGulasz uwielbiam, ale z pesto nie łączyłam. Musi smakować nieziemsko :)
OdpowiedzUsuńWłaśnie tak smakuje Beatko :-)
UsuńZgadza się ! :) Jest idealny
Usuń