wtorek, 18 sierpnia 2015

Szaszłyki z patelni

Smaki grilla można przygotować nawet podczas deszczowej pogody, taką właśnie alternatywą są szaszłyki z patelni. Przygotowujemy je w domu, panierujemy jak tradycyjne kotlety i smażymy na patelni. Ja podałam je z musztardą grillową Kielecka 

Szaszłyki z patelni

  • 1/2 fileta z kurczaka
  • 1 papryka
  • 1 mała cukinia
  • 1 cebula
  • 20 dag pieczarek
  • przyprawa do grilla

Panierka:
  • 3 jajka
  • bułka tarta
  • pieprz 
  • sól

Filet z kurczaka pokroić w większą kostkę, posypać przyprawą i odstawić do lodówki na 1 h. Cebulę pokroić w plastry, cukinię i paprykę w większą kostkę. Na patyki do szaszłyków nabijać po kolei: mięso, cebulę, cukinię paprykę oraz pieczarkę. Jajka roztrzepać z solą i pieprzem, a następnie panierować w nich przygotowane szaszłyki i obtaczać w bułce tartej, a następnie smażyć na rozgrzanym tłuszczu.

8 komentarzy:

  1. Mniam ja poproszę takiego szaszłyczka ;-)

    OdpowiedzUsuń
  2. Super pomysł :-) bardzo lubię szaszłyki :-)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Te z patelni są równie smaczne jak te z grilla - polecam :-)

      Usuń
  3. super pomysł,ja co prawda mam elektryczny grill i nawet jak nam coś odbije, to jem potrawy w środku zimy, ale sposób z patelnią bardzo mi się podoba :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Ale świetne! Takich panierowanych szaszłyczków jeszcze nie jadłam, super pomysł!

    OdpowiedzUsuń