czwartek, 20 sierpnia 2015

Kotlety sojowe w sosie słodko-kwaśnym

Dziś danie z serii szybki obiad, wystarczy kilka chwil a smaczny obiad gotowy :-) 
Kotlety sojowe w sosie słodko-kwaśnym podane z ryżem lub makaronem jak kto lubi, może i u Was zagości taki obiadek gdy będziecie mieli mało czasu na gotowanie :-)

Kotlety sojowe w sosie słodko-kwaśnym

  • 1 opakowanie kotletów sojowych
  • 1 słoik sosu słodko-kwaśnego Orzech
  • 1,5 litra wody
  • 2 liście laurowe
  • 3 ziarna ziela angielskiego
  • 1 łyżeczka soli himalajskiej

Wodę zagotować z przyprawami, dodać kotlety sojowe i gotować do miękkości. Następnie odcedzić, pozostawić do wystudzenia, a następnie pokroić w paski. Na patelnię wyłożyć sos słodko-kwaśny, dodać pokrojone kotlety i całość podgrzać. Gotowe danie posypać posiekaną natką pietruszki i podawać np. z ryżem lub makaronem.

9 komentarzy:

  1. Super pomysł na szybki obiad, lubię takie obiadki :-)

    OdpowiedzUsuń
  2. Bardzo dawno temu robiłam kotlety sojowe. Przygotowywałam je na wiele sposobów. Oczywiście zawsze z czymś tam... Z sosem fajny pomysł :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Ja ostatnio nie mam czasu na gotowanie :) dziękuję pomysł rewelacja :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Bardzo lubimy kotlety sojowe, takich jeszcze nie robiłam, fajny pomysł :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Widzę że też się muszę przekonać do tych kotletów i w końcu ich spróbować :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Kotlety sojowe w sosie słodko-kwaśnym brzmią naprawdę kusząco. Doceniam proste dania, które można przygotować w krótkim czasie, a to na pewno jedno z nich. Myślę, że podam to z brązowym ryżem dla dodatkowego błonnika. Dodatkowo, może spróbuję dodać do sosu nieco świeżego imbiru i chili dla dodatkowego kopa. Czy próbowałaś kiedykolwiek takiej wariacji?

    OdpowiedzUsuń