Mam dla Was dziś zdrową przekąskę na małe co nie co czyli ciasteczka zbożowe, idealna do kawy lub herbatki :-)
- 20 dag mąki orkiszowej
- 8 dag mąki żytniej
- 1 łyżka błonnika Kłos-Pol
- 20 dag masła
- 2 jajka
- 2 łyżeczki sody
- 4 łyżki miodu
- płatki owsiane Kłos-Pol
Masło rozpuścić i pozostawić do wystudzenia. Jajka utrzeć z miodem na puch. Następnie dodać mąki, błonnik, sodę oraz rozpuszczone masło i wyrobić ciasto, z którego formować małe ciasteczka i obtaczać je w płatkach owsianych. Piec w temp. 180 st do złotego koloru.
Świetne ciasteczka. Porywam kilka :-)
OdpowiedzUsuńCzęstuj się Marzenko :-)
UsuńOczywiście, że to samo zdrowie. A do tego takie smaczne :)
OdpowiedzUsuńzgadza się Krysiu :-)
UsuńPyszne ciasteczka :-)
OdpowiedzUsuńDziękuję :-)
UsuńDawno nie piekłam Małgosiu ciasteczek a twoje pieguski negatywki wyglądają pulchnie i apetycznie
OdpowiedzUsuńPolecam Weroniko :-)
UsuńJak zwykle smacznie i jak zwykle kusisz. A w pasie rośnie i rośnie :(
OdpowiedzUsuńCzasem warto się skusić na małe co nie co :-)
Usuń