wtorek, 23 czerwca 2015

Naleśniki z mąki cieciorki ze szpinakiem

Pora obiadowa, więc zapraszam Was na naleśniki w zdrowej wersji czyli naleśniki z mąki cieciorki wypełnione szpinakiem :-)

Naleśniki z mąki cieciorki ze szpiankiem



Ciasto:
  • 1 jajko
  • 1 szkl wody
  • 1 szkl mąki z cieciorki Kłos-Pol
  • 1/2 łyżeczki soli himalajskiej

Nadzienie:
  • 1/2 opakowania szpinaku mrożonego
  • 12 dag twarogu
  • 4 ząbki czosnku
  • pieprz
  • sól

Ciasto:
Wszystkie składniki dokładnie roztrzepać i odstawić do lodówki na 1/2 h. Po tym czasie smażyć naleśniki na patelni lekko wysmarowanej oliwą. 

Nadzienie:
Szpinak rozmrozić, wyłożyć na patelnię  i odparować wodę. Następnie dodać ser oraz przeciśnięty przez praskę czosnek oraz sól i pieprz do smaku. Wszystko razem podsmażyć.

Każdy naleśnik smarować nadzieniem szpinakowym i zwijać ruloniki.

9 komentarzy:

  1. O MNIAMI! Muszę koniecznie wypróbować!! :D

    OdpowiedzUsuń
  2. Lubię takie wytrawne naleśniki :-)

    OdpowiedzUsuń
  3. wygląda bardzo apetycznie :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Przepyszne naleśniki, dzisiaj zrobiłam. Dzieci zjadły na słodko a my z mężem z nadzieniem warzywnym. Miałam małe wątpliwości, czy nie będą się rozlatywały w trakcie smażenia, ale usmażyły się bardzo ładnie i bezproblemowo :-) Dziękuję za ten przepis i pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń