sobota, 9 maja 2015

Surówka z kapusty

Bardzo lubię wszelkiego rodzaju sałatki i surówki, dziś przygotowałam szybką surówkę z kapusty, która smakuje wyśmienicie sama lub jako dodatek do obiadu. Do surówki dodałam przyprawę do sałatek firmy Rafex która jest mieszanką cebuli, pieprzu, bazylii, oregano, soli oraz warzyw suszonych.
                   
Sałatka z kapusty


Kapustę drobno poszatkować, posolić i odstawić aby puściła sok, a następnie wycisnąć z jego nadmiaru. Marchewki obrać i zetrzeć na tarce o drobnych oczkach, a jabłka na tarce o dużych oczkach. Wszystkie składniki wymieszać razem i doprawić do smaku sokiem z cytryny oraz przyprawą do sałatek.

3 komentarze:

  1. Jak dużo tej przyprawy dodane. Taką surówkę bardzo lubię.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Wg uznania do smaku, ja dodaję dużo gdyż bardzo lubię aromatyczne surówki i dania z dużą ilością przypraw :-)

      Usuń