czwartek, 19 lutego 2015

Pasta z ciecierzycy

Pasta z ciecierzycy jest idealnym smacznym i zdrowym dodatkiem do wszelkiego rodzaju pieczywa. Ja podałam ją z chrupkim pieczywem. Pasta jest bardzo prosta w wykonaniu, a przyprawa do pomidorów super extra lux firmy Rafex nadaje jej wspaniałego smaku.   

Pasta z ciecierzycy



Ciecierzycę zalać zimną wodą i pozostawić na noc. Następnego dnia wodę, odlać, zalać świeżą wodą i gotować do miękkości. Gdy będzie miękka, odcedzić ją, a następnie pozostawić do wystudzenia. Po tym czasie dodać ketchup oraz przyprawę i całość zblenderować. Tak przygotowaną pastę podawać na kanapki.

11 komentarzy:

  1. czemu jeszcze nie robiłam? Nie wiem. Wygląda smacznie . Pozdrawiam Megg:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Uwielbiam takie pasty. Są pyszne :-)

    OdpowiedzUsuń
  3. Co tu zajrzę do Ciebie to kolejna super pyszna niespodzianka. Koniecznie wypróbuję przepis :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Pasta ciekawa. Jakbwykorxysrasz ciecierxyce z puszki bexzie szybciej ;(

    OdpowiedzUsuń
  5. Małgosiu jakie zgrabne kanapeczki :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Robię różne pasty do pieczywa. Z ciecierzycą jeszcze nie próbowałam. Chyba jutro kupie i zrobię :)

    OdpowiedzUsuń