poniedziałek, 26 stycznia 2015

Kasz gryczana na słodko z granatem

Kasza gryczana większości z nas kojarzy się z gulaszem, ale równie dobra może być kasza gryczana na słodko. Ja dziś polecam Wam kaszę gryczana na słodko, która jest wyśmienita na śniadanie lub deser. Wypróbujcie i oceńcie sami.  

Kasza gryczana na słodko z granatem



Kaszę przepłukać, zalać wodą, dodać sól oraz cynamon i gotować ok. 10 min. Po tym czasie kaszę zdjąć z ognia i przykryć grubym kocem na kolejne 10 min. W tym czasie rozpuścić masło, dodać syrop klonowy i po paru minutach dodać do kaszy wraz z pestkami granatu. Całość wymieszać i podawać na ciepło lub na zimno

8 komentarzy:

  1. Przyznam szczerze, że na słodko nie robiłam. Fajny pomysł :) Pozdrawiam Megg :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Ciekawe połączenie smaków. Muszę wypróbować. Pozdrawiam :-)

    OdpowiedzUsuń
  3. Takiej kaszy jeszcze nie jadłam :-) z chęcią bym spróbowała jak smakuje :-)

    OdpowiedzUsuń
  4. Kaszę gryczaną bardzo lubię. Do sosów i mięs. Na słodko? Czemu nie? Wypróbuję, bo mnie zaciekawił smak. A owoce granatu też lubię. Więc czemu nie wymieszać razem ?

    OdpowiedzUsuń
  5. świetny pomysł! kocham takie oryginalne połączenia!


    PS. zapraszam do mojego konkursu czekoladowego!

    OdpowiedzUsuń