- 1/2 szkl kaszy gryczanej niepalonej bio Fresano
- 1,5 szkl wody
- 1 łyżeczka cynamonu
- szczypta soli
- 1 łyżeczka masła
- 2 łyżki syropu klonowego
- 4 łyżki pestek granatu
Kaszę przepłukać, zalać wodą, dodać sól oraz cynamon i gotować ok. 10 min. Po tym czasie kaszę zdjąć z ognia i przykryć grubym kocem na kolejne 10 min. W tym czasie rozpuścić masło, dodać syrop klonowy i po paru minutach dodać do kaszy wraz z pestkami granatu. Całość wymieszać i podawać na ciepło lub na zimno
Przyznam szczerze, że na słodko nie robiłam. Fajny pomysł :) Pozdrawiam Megg :)
OdpowiedzUsuńWypróbuj Beatko :-)
UsuńCiekawe połączenie smaków. Muszę wypróbować. Pozdrawiam :-)
OdpowiedzUsuńJest bardzo smaczna, polecam.
UsuńTakiej kaszy jeszcze nie jadłam :-) z chęcią bym spróbowała jak smakuje :-)
OdpowiedzUsuńpysznie!
OdpowiedzUsuńKaszę gryczaną bardzo lubię. Do sosów i mięs. Na słodko? Czemu nie? Wypróbuję, bo mnie zaciekawił smak. A owoce granatu też lubię. Więc czemu nie wymieszać razem ?
OdpowiedzUsuńświetny pomysł! kocham takie oryginalne połączenia!
OdpowiedzUsuńPS. zapraszam do mojego konkursu czekoladowego!