piątek, 7 listopada 2014

Ser prażony

Ser prażony to bardzo szybkie w przygotowaniu danie, które wspaniale smakuje z żurawiną Develey lub po prostu z frytkami, ketchupem i ulubioną surówką. 

Ser prażony



Ser pokroić w plastry o grubości 1 cm. Jajko roztrzepać wraz z solą oraz pieprzem. Plastry sera obtoczyć w jajku, bułce tartej , a następnie ponownie z jajku oraz bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor.

5 komentarzy:

  1. Mniam uwielbiam takie pyszne dania, ser i żurawina świetnie się komponują :-)

    OdpowiedzUsuń
  2. O mój ty świecie, pychota :) dawno nie jadłam koniecznie muszę zrobić Małgosiu :) Pozdrawiam :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Przepis bardzo łatwy (to lubię w kuchni) a połączenie sprawdzone i pyszne. Pozdrawiam Małgosiu

    OdpowiedzUsuń
  4. Och, też dawno ich u mnie nie było ależ mi zrobiłaś smaczek.

    OdpowiedzUsuń
  5. Kiedyś, kiedyś jadłam taki serek. Ale Ty fantastycznie zrobiłaś, że dodałaś żurawinę. Ona podnosi smak tego serka. Pysznie wygląda :)

    OdpowiedzUsuń