Ser prażony to bardzo szybkie w przygotowaniu danie, które wspaniale smakuje z żurawiną Develey lub po prostu z frytkami, ketchupem i ulubioną surówką.
- 20 dag sera morskiego
- 1 jajko
- bułka tarta
- pieprz
- sól
- żurawina Develey
Ser pokroić w plastry o grubości 1 cm. Jajko roztrzepać wraz z solą oraz pieprzem. Plastry sera obtoczyć w jajku, bułce tartej , a następnie ponownie z jajku oraz bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor.
Mniam uwielbiam takie pyszne dania, ser i żurawina świetnie się komponują :-)
OdpowiedzUsuńO mój ty świecie, pychota :) dawno nie jadłam koniecznie muszę zrobić Małgosiu :) Pozdrawiam :)
OdpowiedzUsuńPrzepis bardzo łatwy (to lubię w kuchni) a połączenie sprawdzone i pyszne. Pozdrawiam Małgosiu
OdpowiedzUsuńOch, też dawno ich u mnie nie było ależ mi zrobiłaś smaczek.
OdpowiedzUsuńKiedyś, kiedyś jadłam taki serek. Ale Ty fantastycznie zrobiłaś, że dodałaś żurawinę. Ona podnosi smak tego serka. Pysznie wygląda :)
OdpowiedzUsuń