niedziela, 21 września 2014

Kurczak po tajsku

Bardzo lubię mięsko z kurczaka i często je przygotowuję. Dodatkowo uwielbiam również kuchnię tajską a kurczak po tajsku, który Wam dziś polecam to jedno z moich ulubionych dań. Tak przygotowany kurczak po tajsku wyśmienicie smakuje z ryżem.  

Kurczak po tajsku

Filety z kurczaka umyć, osuszyć, a następnie pokroić w drobną kostkę. Jogurt wymieszać z wszystkimi przyprawami, dodać kawałki kurczaka, całość wymieszać i odstawić do lodówki na 2 h. Po tym czasie na patelni rozgrzać olej i wyłożyć kurczaka wraz z całą marynatą. Całość smażyć na małym ogniu, często mieszając ok. 20 min.  

13 komentarzy:

  1. mniam! uwielbiam tajską kuchnię! podczas wakacji byłam na Bali i czułam się tam jak w kuchennym niebie:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Pysznie zrobiłaś, bo z takimi dodatkami nie mogło być inaczej. Kurczak... palce lizać :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Małgosiu ale pyszne danie, pełne aromatycznych smaków :-) z chęcią bym takiego kurczaka posmakowała, tak więc zapisuje sobie przepis :-) pozdrawiam serdecznie :-)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Polecam serdecznie Marzenko gdyż kurczaczek jest rewelacyjny, pozdrawiam cieplutko :-)

      Usuń
  4. Strzał w 10! pyszne połączenie, pozdrawiam ciepło

    OdpowiedzUsuń
  5. I ja zapisuję przepis. Na pewno danie jest pyszniutkie!

    OdpowiedzUsuń
  6. uwielbiam oglądać kulinarne programy z kuchnią Wschodu - genialne smaki i kolory

    OdpowiedzUsuń
  7. O rany, ale pyszności. Na takiego kurczaka to bym się skusiła:)

    OdpowiedzUsuń
  8. połaczenie brzmi genialnie i ostro, kiedyś się skuszę

    OdpowiedzUsuń