- 1 woreczek brązowego ryżu
- 1 por
- 1 żółta papryka
- 1 puszka tuńczyka w sosie własnym
- 1/2 puszki kukurydzy
- 2 łyżki oleju
- pieprz do smaku
- sól do smaku
Pora umyć i pokroić w półplasterki. Z papryki usunąć gniazda nasienne, umyć i pokroić ją w drobne paseczki. Na patelni rozgrzać olej i wrzucić pokrojonego pora i paprykę. Wszystko razem chwilkę podsmażać. Ryż ugotować w osolonej wodzie wg przepisu na opakowaniu.
Gdy warzywa na patelni będą miękkie, dodać ugotowany ryż oraz odcedzoną z zalewy kukurydzę. Wszystko wymieszać i chwilkę razem dusić. Na koniec dodać odcedzonego z zalewy tuńczyka, wymieszać, doprawić do smaku pieprzem i solą i całość jeszcze chwilkę razem podsmażać.
Tak przygotowane danie podawać na ciepło od razu po przygotowaniu.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz