niedziela, 6 maja 2018

Jak przygotować idealną kiełbasę - Warsztaty kulinarne

W kwietniu miałam okazję wziąć udział w bardzo ciekawych warsztatach kulinarnych organizowanych przez OPZZ RIOR, których tematem było przygotowanie kiełbasy od początku do końca. 


Warsztaty odbyły się w uroczym miejscu na Podlasiu w Kiermusach, a prowadzili je Tomasz i Jacek Marczuk, którzy produkują wędliny prowadząc rodzinną firmę Sochonie.


Każdy z nas może przygotować u siebie domową wędlinę, nie jest to zbyt skąplikowane a jedynie trochę pracochłonne. Dobrej jakości mięso, dobre przyprawy, trochę chęci i możemy cieszyć się własnoręcznie przygotowaną kiełbasą.



Zapraszam Was na film z tych właśnie warsztatów, gdzie dowiecie się krok po kroku jak przygotować dobrą domową kiełbasę :-)




12 komentarzy:

  1. Warsztaty świetna sprawa, oglądając taką relację to ślinka cieknie, aż chce się taką kiełbaskę zrobić. Na pewno smaczna i wiemy co jemy.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dokładnie tak Krysiu, nie ma to jak własnoręcznie przygotowana kiełbasa :-)

      Usuń
  2. Pięknie to wygląda :D Niesamowite ;D

    OdpowiedzUsuń
  3. Łoszzz ale bym zjadła taką kielbachę. Mniam. Znalazłam dziśTwojego bloga i będę śledzić, bo uwielbiam podrózować :).

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Witam Cię Aniu serdecznie na moim blogu i zapraszam również na nasz kanał na youtube "Kuchnia i Podróże":-)

      Usuń
  4. Bardzo podoba mi się ten blog. Lubię taką tematykę. Postaram się tutaj częściej zaglądać.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dokładnie, oby więcej tego typu blogów ;)

      Usuń
    2. Cieszę się, że mój blog się podoba :-) witam Was serdecznie i zapraszam częściej ;-)

      Usuń
  5. super. Dobrą kiełbasę nie jest łatwo przygotować :)

    OdpowiedzUsuń