Pasty do pieczywa są smaczne i zdrowe, a do tego można je przygotowywać na wiele różnych sposobów. Dziś polecam Wam pastę z soczewicy czerwonej i porów, koniecznie spróbujcie bo jest wspaniała :-)
- 2 pory
- 1/2 szkl soczewicy czerwonej
- 1 puszka pomidorów
- zioła prowansalskie
- pieprz
- sól
Pora pokroić w półplasterki i podsmażyć na oleju kokosowym, a następnie dodać przepłukaną soczewicę, troszkę wody oraz pomidory z puszki i całość dusić do miękkości na małym ogniu. Na koniec doprawić do smaku ziołami prowansalskimi, pieprzem oraz solą i gdy lekko przestygnie zblenderować. Gotową pastę przed podaniem schłodzić w lodówce.
Smakowity przepis
OdpowiedzUsuńKanapeczki z taką pastą muszą być smaczne, na pewno skorzystam z przepisu :-)
OdpowiedzUsuńPysznie się zapowiada, muszę spróbować.
OdpowiedzUsuńMniam pyszna pasta na kanapeczki :-)
OdpowiedzUsuńWyśmienita propozycja :)
OdpowiedzUsuńwygląda pysznie, proste a jednocześnie smakowite :) Spróbujemy !
OdpowiedzUsuńUwielbiam takie pasty <3
OdpowiedzUsuńWygląda bardzo apetycznie. Dziękuję za przepis.
OdpowiedzUsuńTo idealny przepis na szybkie i sysace sniadanie, obiado kolacje, czy po prostu kolacje. Chyba dam sie skusic. Narobilas mi takiego smaka. Pozdrawiam serdecznie Beata
OdpowiedzUsuńBrzmi ciekawie, tylko ja nic nie robiłam jeszcze z czerwonej soczewicy :) chyba będzie ten pierwszy raz :)
OdpowiedzUsuńwygląda pysznie
OdpowiedzUsuńciekawa propozycja
OdpowiedzUsuńSmaczna propozycja
OdpowiedzUsuńZrobię na pewno, lubię proste i zdrowe przepisy! :) pozdrawiam, Edyta zdrowiewmisie.pl
OdpowiedzUsuńNigdy nie jadlam sałatki z soczewicy, wygląda super!
OdpowiedzUsuńprzepis zapowiada sie smakowicie .
OdpowiedzUsuńjako, że nie jem mięsa - taka pasta to zdecydowanie coś dla mnie :) wypróbuję :))
OdpowiedzUsuń