Piękny słoneczny poranek, a więc czas na pożywne śniadanie aby mieć energię na aktywne spędzenie tego wolnego dnia. Jajecznica z rabarbarem, a do tego chrupiące bezglutenowe piramidki popcrop to wspaniałe pyszne połączenie.
- 4 jajka
- 1 łyżka masła
- 2 łyżki śmietany
- 10 dag rabarbaru
- 1 łyżka cukru
- 1/3 szkl wody
- pieprz
- sól
Wodę zagotować z cukrem. Rabarbar pokroić w kostkę, wrzucić do gotującej wody i gotować chwilkę około pół minuty, aby był miękki ale nie rozgotowany. Rabarbar wyjąć łyżką cedzakową i odsączyć. Jajka roztrzepać z solą oraz pieprzem. Masło rozpuścić na patelni i wlać roztrzepane jajka, cały czas mieszając. Na koniec dodać śmietankę oraz rabarbar i wymieszać.
Hmm super pomysł, ciekawe jak smakuje :-)
OdpowiedzUsuńsmakuje wspaniale, warto wypróbować :-)
UsuńNigdy nie jadłam w takim połączeniu :)
OdpowiedzUsuńZaskakujące połączenie :)
OdpowiedzUsuńzaskakująco smaczne ;-)
UsuńFajny pomysł na jajecznicę inaczej
OdpowiedzUsuńFajny pomysł, wypróbuję :)
OdpowiedzUsuńdaj znać Ewo jak będzie Ci smakowało :-)
UsuńTo musi być ciekawy smak :)
OdpowiedzUsuńŚwietny pomysł, lubię próbować nowe rzeczy :)
OdpowiedzUsuń