środa, 27 kwietnia 2016

Diabelskie kiełbaski

Weekend majowy już tuż tuż, więc rozpocznie się też sezon grillowy. Diabelskie kiełbaski, które Wam dziś prezentuje smakują wspaniale, więc może skusicie się na ich przygotowanie :-)

Diabelskie kiełbaski



  • 2 łyżeczki ostrego sosu tabasco
  • 3 łyżeczki przyprawy do grilla
  • 3 łyżki miodu
  • 1 łyżka octu winnego
  • 1 łyżka sosu sojowego
  • kiełbasa bekonowa Hańderek

Wszystkie składniki na marynatę dokładnie wymieszać. Kiełbaski delikatnie ponacinać z każdej strony, posmarować przygotowaną marynatą i odstawić na 30 min. Po tym czasie piec na grillu.

17 komentarzy:

  1. uwielbiam kielbase a ta wyglada przepysznie

    OdpowiedzUsuń
  2. Majówkowy grill się szykuje, więc na pewno przepis wypróbuję :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Grillowane kiełbaski uwielbiam !

    OdpowiedzUsuń
  4. ciekawy przepis, jeszcze czegoś takiego nie jadłem :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Jeśli lubisz ostre potrawy to warto wypróbować :-)

      Usuń
  5. Oj zjadłabym z chęcią taką kiełbaskę :-)

    OdpowiedzUsuń
  6. Oj zjadłabym z chęcią taką kiełbaskę :-)

    OdpowiedzUsuń
  7. narobiłaś apetytu i na kiełbaskę i na grillowanie :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Trzeba Beatko już rozpocząć sezon grillowy :-)

      Usuń
  8. Ale smaka mi narobiłaś :) już tuż tuż bedziemy jeść takie pyszności

    OdpowiedzUsuń
  9. Ale zapachniało mi grillem ^^

    OdpowiedzUsuń
  10. Wspaniałe te kiełbaski, też takie przygotuję :-)

    OdpowiedzUsuń
  11. Tak nasza polska majówka musi być z grillem, pyszne kiełbaski :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Zgadza się Lenko, na majówkę musi być grill :-)

      Usuń
  12. Oj, zapachniało mi grillem :) Świetnie wyglądają te kiełbaski. Często na wycieczkach z Zieloną Brygadą mamy w planach ognisko, ale zazwyczaj używaliśmy zwykłych kiełbasek. Teraz spróbujemy z grillem, bo niektórzy mogą też nie jeść mięsa, a na ognisku trudno zrobić coś poza kiełbaskami i ziemniakami. No i chlebem. A na grillu można zrobić szaszłyki, warzywa i inne rzeczy, które posmakują każdemu :) Ja jem mięso i na pewno w domu w któryś weekend wypróbuję te kiełbaski, bo wyglądają naprawdę bardzo apetycznie.
    Pozdrawiam!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ja również jestem mięsożerna więc na grillu i ognisku zawsze muszą być różnego rodzaju kiełbaski :-) Dziękuję za odwiedziny i pozdrawiam Cię cieplutko :-)

      Usuń