Kasza jaglana jest świetną bazą do różnego rodzaju past, gdyż można dodawać do niej różne ulubione składniki i za każdym razem wyjdzie nam inna w smaku pasta. Tym razem kaszę jaglaną połączyłam z makrelą w sosie pomidorowym z puszki, wyszła bardzo smaczna pasta, więc dzielę się z Wami tym przepisem :-)
- 1/2 szkl kaszy jaglanej
- 1 szkl wody
- 1 puszka filetów z makreli w sosie pomidorowym Graal
- 3 łyżki ketchupu pikantnego
- pieprz
- sól
- suszona natka pietruszki do dekoracji
Kaszę jaglaną przepłukać kilka razy zimną wodą. W garnku zagotować wodę z odrobiną soli i dodać kasze, a następnie gotować na małym ogniu, aż całkowicie wchłonie wodę. Ugotowaną kaszę lekko przestudzić, dodać do niej rozdrobnione filety z makreli wraz z sosem pomidorowym, dodać również ketchup i całość zblenderować. Pastę doprawić do smaku pieprzem oraz solą i schłodzić w lodówce.
Lubię wszelakie pasty
OdpowiedzUsuńZ pewnością jest pyszna !
OdpowiedzUsuńoj tak i to bardzo :-)
UsuńBrzmi pysznie. Muszę wypróbować.
OdpowiedzUsuńPolecam :-)
UsuńBrzmi pysznie. Muszę wypróbować.
OdpowiedzUsuńKazda pasta jest wysmienita .Z kasza nie robilam.Wyglada pysznie
OdpowiedzUsuńTo koniecznie musisz Ulu wypróbować również pastę z kaszy, jest przepyszna i bardzo zdrowa :-)
UsuńPyszna pasta na kanapeczki :-)
OdpowiedzUsuńBardzo lubię takie pasty. Pozdrawiam :)
OdpowiedzUsuńja również takie pasty lubię, więc często je przygotowuję :-)
UsuńJak pyszny niegdyś paprykarz szczeciński :)
OdpowiedzUsuńBardzo fajna pasta, zrobię jutro na śniadanie :)
OdpowiedzUsuń