poniedziałek, 25 kwietnia 2016

Pasta z kaszy jaglanej z makrelą w pomidorach

Kasza jaglana jest świetną bazą do różnego rodzaju past, gdyż można dodawać do niej różne ulubione składniki i za każdym razem wyjdzie nam inna w smaku pasta. Tym razem kaszę jaglaną połączyłam z makrelą w sosie pomidorowym z puszki, wyszła bardzo smaczna pasta, więc dzielę się z Wami tym przepisem :-)

Pasta z kaszy jaglanej z makrelą w pomidorach



  • 1/2 szkl kaszy jaglanej
  • 1 szkl wody
  • 1 puszka filetów z makreli w sosie pomidorowym Graal
  • 3 łyżki ketchupu pikantnego
  • pieprz
  • sól
  • suszona natka pietruszki do dekoracji

Kaszę jaglaną przepłukać kilka razy zimną wodą. W garnku zagotować wodę z odrobiną soli i dodać kasze, a następnie gotować na małym ogniu, aż całkowicie wchłonie wodę. Ugotowaną kaszę lekko przestudzić, dodać do niej rozdrobnione filety z makreli wraz z sosem pomidorowym, dodać również ketchup i całość zblenderować. Pastę doprawić do smaku pieprzem oraz solą i schłodzić w lodówce.

13 komentarzy:

  1. Brzmi pysznie. Muszę wypróbować.

    OdpowiedzUsuń
  2. Brzmi pysznie. Muszę wypróbować.

    OdpowiedzUsuń
  3. Kazda pasta jest wysmienita .Z kasza nie robilam.Wyglada pysznie

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. To koniecznie musisz Ulu wypróbować również pastę z kaszy, jest przepyszna i bardzo zdrowa :-)

      Usuń
  4. Bardzo lubię takie pasty. Pozdrawiam :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. ja również takie pasty lubię, więc często je przygotowuję :-)

      Usuń
  5. Jak pyszny niegdyś paprykarz szczeciński :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Bardzo fajna pasta, zrobię jutro na śniadanie :)

    OdpowiedzUsuń