Witajcie kochani, mam dziś dla Was pyszną propozycję na obiad czyli pieczoną karkówkę. Jeśli zastanawiacie się co podać na niedzielny obiad to polecam Wam właśnie takie mięsko, które jest smaczne, delikatne i aromatyczne.
- 1 kg karkówki
- 2 łyżeczki musztardy bawarskiej Develey
- 2 łyżeczki musztardy ziołowej Develey
- 3 łyżki sosu teriyaki
- 3 łyżki oleju rzepakowego
- 3 łyżki wody
- 1 op. klasycznej marynaty do mięs
Wszystkie składniki marynaty wymieszać razem i obtoczyć w niej karkówkę, odstawić do lodówki na całą noc. Po tym czasie karkówkę wraz z marynatą przełożyć do worka do pieczenia i piec w temp. 180 st przez 75 min.
Tak upieczona karkówka smakuje najbardziej, jest aromatyczna i mięciutka. Ładnie podana... palce lizać :)
OdpowiedzUsuńDokładnie tak Krysiu, a ja po prostu uwielbiam pieczone mięso.
UsuńPysznie, zrobię jutro na obiad :-)
OdpowiedzUsuńPysznie wygląda.
OdpowiedzUsuńI równie pysznie smakuje :-)
UsuńKochana pysznie :-) na kanapeczki lub na obiadek :-)
OdpowiedzUsuńDziękuję Marzenko :-)
UsuńKochana pysznie :-) na kanapeczki lub na obiadek :-)
OdpowiedzUsuńCóż za pyszności, wygląda po prostu znakomcie aż się głodna robiee
OdpowiedzUsuńSmakowicie wygląda !
OdpowiedzUsuńPrzepysznie wygląda ta karkówka, muszę koniecznie zrobić :)
OdpowiedzUsuńrewelacja robiłam polecam super przepis a karkóweczka wyborna
OdpowiedzUsuńBardzo lubie takie miesko pieczone smaczne :-)
OdpowiedzUsuń