- 0,5 litr przecieru pomidorowego
- 6 parówek
- 1 łyżeczka słodkiej papryki
- 1/2 łyżeczki ostrej papryki
- 1/4 łyżeczki pieprzu cayenne
- sos sojowy
- olej ryżowy
- bazylia
- sól
- makaron Bucatini Makarony Polskie
Parówki pokroić w plasterki i przyrumienić na oleju ryżowym. Następnie dodać przecier pomidorowy oraz wszystkie przyprawy do smaku i całość zagotować. Makaron ugotować w osolonej wodzie wg przepisu na opakowaniu. Porcję makaronu podawać z parówkami w sosie i wierzch posypać bazylią.
Szybkie i bardzo smaczne danie :)
OdpowiedzUsuńdokładnie tak :-)
UsuńSzybkie, smaczne danie.
OdpowiedzUsuńcos dla mnie na szybko i pyszne
OdpowiedzUsuńPycha! Apetycznie się prezentuje :-)
OdpowiedzUsuńi tak też smakuje :-)
UsuńMałgosiu zjadłabym, ale oddałabym parówki :-)
OdpowiedzUsuńMałgosiu zjadłabym, ale oddałabym parówki :-)
OdpowiedzUsuńCo jest że parówki tak smakują z sosem pomidorowym? Sama nie wiem w czym tkwi ten fenomen. :)
OdpowiedzUsuńSuper dane :) Wygląda bardzo smacznie
OdpowiedzUsuń