niedziela, 20 marca 2016

Jajka faszerowane rodzynkami

Święta już za klika dni, a na świątecznym stole nie może zabraknąć oczywiście faszerowanych jajek. Moją propozycją są jajka faszerowane rodzynkami :-)

Jajka faszerowane rodzynkami

  • 5 jajek
  • 10 dag sera żółtego
  • garść rodzynek królowej Helio
  • 2 łyżki majonezu
  • pieprz
  • sól

Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać, przekroić na połówki i z każdej wyjąć żółtka. Żółtka rozdrobnić w miseczce widelcem, ser żółty zetrzeć na tarce o małych oczkach, a rodzynki pokroić na małe kawałki. wszystkie składniki wymieszać razem z majonezem i doprawić do smaku pieprzem i solą. Taką przygotowany farsz nakładać do połówek białek.

10 komentarzy:

  1. Fajny sposób podania wielkanocnych jajek.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. warto wypróbować i zaskoczyć swoich gości podczas świąt :-)

      Usuń
  2. Świetny pomysł na faszerowane jajka :-)

    OdpowiedzUsuń
  3. Małgosiu bardzo ciekawe jajeczka :-)

    OdpowiedzUsuń
  4. Nie przekonuje mnie to danie, ponieważ nie lubie rodzynek, jak i mieszania na słodko. Ale mój maż byłby zachwycony takim daniem .

    OdpowiedzUsuń