Pasty do pieczywa wspaniale sprawdzają się jako urozmaicenie śniadań lub kolacji. Ja dziś proponuję pastę cebulowo-jabłkową, którą podałam z chrupkim kukurydziano-jaglanym pieczywem Tovago. Przepyszne połączenie spróbujcie sami :-)
- 3 duże cebule
- 2 jabłka
- 1 łyżka oleju kokosowego
- 1/2 szkl wody
- 1 łyżeczka kurkumy
- majeranek
- pieprz
- sól
Cebulę oraz jabłka pokroić w kostkę i zeszklić na oleju kokosowym. Następnie dodać wodę oraz wszystkie przyprawy i dusić do miękkości. Na koniec całość zblenderować, a przed podaniem schłodzić w lodówce.
Ciekawe połączenie smaków.
OdpowiedzUsuńTroszke smakiem przypomina smalczyk ;-)
UsuńFiu,fiu fajna ta pasta Warto zrobić.Apetycznie wyglada i na pewno tak samo smakuje .
OdpowiedzUsuńDokładnie tak Uleńko, pasta smakuje pysznie :-)
UsuńBardzo fajna pasta, na pewno wypróbuję :-)
OdpowiedzUsuńpolecam Marto :-)
UsuńSmacznie to zrobiłaś. Idealna pasta na kanapki :)
OdpowiedzUsuńDziękuję Krysiu :-)
UsuńBardzo smaczne i zdrowe :)
OdpowiedzUsuńCiekawa pasta kochana :-)
OdpowiedzUsuńCiekawe połączenie cebula + jabłuszko
OdpowiedzUsuńchyba trzeba wypróbować bo sama pewnie nie odważyła bym się na takie połączenie
OdpowiedzUsuńMusi być smaczna:)
OdpowiedzUsuń