niedziela, 2 sierpnia 2015

Panierowany lencz

Witajcie w to ciepłe niedzielne popołudnie. U mnie dziś był szybki obiadek, który na pewno wielu z Was zna i przygotowuje. Ziemniaczki z panierowanym lenczem z dodatkiem gotowych buraczków ćwikłowych Orzech. Szybki ale smaczny obiad, polecam :-)

Lencz panierowany

  • plastry lenczu
  • jajko
  • bułka tarta
  • pieprz
  • sól
Lencz pokroić w plastry o grubości do 1 cm, jajko roztrzepać z solą i pieprzem. Plastry lenczu maczać w roztrzepanym jajku, następnie obtaczać w bułce tartej i ponownie w jajku, a następnie w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor.

13 komentarzy:

  1. Lubię takie proste i szybkie obiadki.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Są dobre wówczas gdy mamy mało czasu :-)

      Usuń
  2. Wygląda tak apetycznie, że mniam!!! na smaczny lunch dobry lencz

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dobrze powiedziane Weroniko :-)

      Usuń
    2. ja też nazywam się weronika mam 10 lat po wakacjach pójdę do 4 klasy . to danie wygląda apetycznie

      Usuń
  3. Powiem szczerze, że nigdy nie jadłam lenczu :-)

    OdpowiedzUsuń
  4. Lencz? Nie jadłam i nie wpadłabym na to, że by tak zrobić. Ale po to są ciekawe blogi, żeby się wiele ciekawych rzeczy dowiedzieć. Świetny sposób na szybki obiad :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dokładnie tak Krysiu zawsze można się coś ciekawego dowiedzieć ;-)

      Usuń
  5. A takich kotlecików to jeszcze nie robiłam :) Fajny pomysł!

    OdpowiedzUsuń