Dziś zapraszam Was na babeczki orkiszowo-jaglane, wyśmienite do kawki lub herbatki :-)
- 1,5 szkl mąki orkiszowej typ 700 Kłos-Pol
- 1 szkl mąki jaglanej Kłos-Pol
- 0,5 szkl otrąb żytnich
- 3 łyżki miodu
- 1/2 szkl rodzynek
- 3 jajka
- 1/2 szkl mleka
- 6 łyżek oleju
- 2 łyżeczki sody
Mąki wymieszać wraz z otrębami oraz sodą. Jajka utrzeć z miodem na puch. Następnie ciągle ucierając dodawać na przemian suche składniki oraz mleko i olej. Na koniec dodać rodzynki i wymieszać. Gotowe ciasto przelać do foremek na babeczki i piec w temp. 180 st do złotego koloru i tzw. "suchego patyczka"
Wspaniałe babeczki :-)
OdpowiedzUsuńDziękuje Marto :-)
UsuńBardzo fajne te babeczki :-) pysznie wyglądają :-)
OdpowiedzUsuńTak też smakują :-)
Usuńsuper babeczki!
OdpowiedzUsuńDziękuję :-)
Usuńwyglądają bardzo smakowicie :)
OdpowiedzUsuńI tak też właśnie smakują :-)
Usuń