czwartek, 18 czerwca 2015

Zupa z kaszą jaglaną

Zapraszam was dzisiaj na pyszną i gorącą zupę z kaszy jaglanej. Zupkę można przygotować wieczorem i gdy wraca się z pracy wystarczy kilka minut aby ją odgrzać i szybko zaspokoić głód - polecam :-)

Zupa z kaszy jaglanej



  • 3 litry wody
  • 1 udko z kurczaka
  • 2 marchewki
  • 1 pietruszka
  • 1 liść laurowy
  • 2 ziarenka ziela angielskiego
  • 5 łyżek kaszy jaglanej  
  • szczypta kurkumy
  • 1 łyżka przyprawy Smakosz Kłos-Pol
  • pieprz do smaku
  • sól do smaku
                     
Do garnka z wodą włożyć udko, dodać obrane, umyte i pokrojone w półplasterki marchewki oraz pietruszkę. Dodać również wszystkie przyprawy i całość gotować na małym ogniu 40 min. Po tym czasie wyciągnąć udko, a do zupy wsypać kaszę i gotować do miękkości. Mięso oddzielić od kości, pokroić na małe kawałki i również dodać do zupy. Zupę zagotować doprawiając solą oraz pieprzem. 

4 komentarze: