Jajka można faszerować na wiele różnych sposobów. Ja dziś polecam jajka faszerowane twarogiem z sosem czosnkowym. Idealne na śniadanie, kolację lub jako przekąska na przyjęcie.
- 3 jajka
- 10 dag twarogu
- 3 łyżki sosu czosnkowego Develey
- 3 rzodkiewki
- kilka listków oregano
- pieprz
- sól
Jajka ugotować na twardo, a następnie obrać ze skorupki, przeciąć na pół i wyjąć żółtka. Żółtka wraz z twarogiem włożyć do miseczki, dodać sos czosnkowy i dokładnie rozdrobnić całość widelcem. Następnie dodać drobno posiekane oregano oraz rzodkiewkę i doprawić do smaku pieprzem oraz solą. Tak przygotowanym farszem nadziewać połówki jajek i udekorować listkami oregano.
Bardzo fajna propozycja :-)
OdpowiedzUsuńHmmm pysznie się prezentują :-)
OdpowiedzUsuń