środa, 20 maja 2015

Pasta z kaszy jaglanej

Bardzo lubię wszelkiego rodzaju pasty do pieczywa. Pasta z kaszy jaglanej to smaczna i zdrowa propozycja do kanapek, a do tego ma piękny wiosenny kolor :-)
                             
Pasta z kaszy jaglanej

  • 1/2 szkl kaszy jaglanej Kłos-Pol
  • 4 jajka
  • 2 łyżki jogurtu
  • 1 łyżeczka kurkumy
  • 1 łyżka posiekanego koperku
  • pieprz
  • sól

Kaszę ugotować na sypko, a jajka na twardo. Jako pokroić na mniejsze kawałki i wraz z kaszą  oraz jogurtem i kurkumą zblenderować na jednolitą masę. Następnie dodać posiekany koperek  oraz doprawić do smaku pieprzem i solą. Pastę dokładnie wymieszać i odstawić do lodówki do schłodzenia.

12 komentarzy:

  1. Małgosiu uwielbiam kaszę jaglaną pod każdą postacią :-)

    OdpowiedzUsuń
  2. takie jaglane pasty są świetne!

    OdpowiedzUsuń
  3. Bardzo fajna pasta, muszę wypróbować :-)

    OdpowiedzUsuń
  4. Świetny pomysł Małgosiu. Uwielbiam jaglankę i kurkumę. Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  5. ale ma śliczny kolorek :) świetny pomysł na smarowidło.
    pozdrawiam!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. wiosenny kolorek, aż chce się zajadać takimi kanapeczkami :-)

      Usuń