Bardzo lubię wszelkiego rodzaju pasty do pieczywa. Pasta z kaszy jaglanej to smaczna i zdrowa propozycja do kanapek, a do tego ma piękny wiosenny kolor :-)
- 1/2 szkl kaszy jaglanej Kłos-Pol
- 4 jajka
- 2 łyżki jogurtu
- 1 łyżeczka kurkumy
- 1 łyżka posiekanego koperku
- pieprz
- sól
Kaszę ugotować na sypko, a jajka na twardo. Jako pokroić na mniejsze kawałki i wraz z kaszą oraz jogurtem i kurkumą zblenderować na jednolitą masę. Następnie dodać posiekany koperek oraz doprawić do smaku pieprzem i solą. Pastę dokładnie wymieszać i odstawić do lodówki do schłodzenia.
Małgosiu uwielbiam kaszę jaglaną pod każdą postacią :-)
OdpowiedzUsuńTa kasza jest bardzo zdrowa i do tego smaczna :-)
Usuńtakie jaglane pasty są świetne!
OdpowiedzUsuńzgadza się :-)
UsuńBardzo fajna pasta, muszę wypróbować :-)
OdpowiedzUsuńpolecam :-)
UsuńŚwietny pomysł Małgosiu. Uwielbiam jaglankę i kurkumę. Pozdrawiam
OdpowiedzUsuńDziękuję Weroniko i również pozdrawiam :-)
Usuńbrzmi i wygląda smakowicie :)
OdpowiedzUsuńi tak też smakuje :-)
Usuńale ma śliczny kolorek :) świetny pomysł na smarowidło.
OdpowiedzUsuńpozdrawiam!
wiosenny kolorek, aż chce się zajadać takimi kanapeczkami :-)
Usuń