piątek, 10 kwietnia 2015

Kasza jaglana z pomidorami z oregano i chilli

U mnie kolejny wpis z kaszą, tym razem przygotowałam kaszę jaglaną z aromatyczną przyprawą firmy Rafex o smaku pomidora z oregano oraz chilli. Do tego podałam buraczki ćwikłowe i wyszło szybkie i smaczne danie.

Kasza jaglana z pomidorami z oregano i chilli


Kaszę jaglaną zalać gorącą wodą tak ok. 1 cm nad powierzchnią kaszy. Dodać sól, pomidory z oregano i chilli i gotować ok. 10 min na małym ogniu. Następnie zdjąć z ognia owinąć w koc i odstawić na 15 min. Po tym czasie kaszę podawać z ulubionymi dodatkami.

6 komentarzy:

  1. Fajny pomysł na szybki i pyszny obiadek :-)

    OdpowiedzUsuń
  2. Jaglana to moja ulubiona kasza od zawsze!!! Już mi smakuje :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Uwielbiam kaszę jaglaną. Świetny przepis :)

    OdpowiedzUsuń
  4. U mnie kasza jaglana bywa bardzo często a z buraczkami super. Pozdrawiam Małgosiu

    OdpowiedzUsuń