środa, 22 kwietnia 2015

Karkówka w kiszonej kapuście

Karkówka w kiszonej kapuście, to moja propozycja na  dzisiejszy obiad. Mięsko wychodzi mięciutkie i aromatyczne, polecam :-) 
 
Karkówka w kiszonej kapuście

  • 1 słoik kwaszonej kapusty z marchewką Orzech
  • 1 cebula
  • 80 dag karkówki
  • przyprawa do karkówki
  • pieprz
  • sól

Kapustę z marchewką odcisnąć z nadmiaru soku i wymieszać z drobno posiekaną cebulką oraz doprawić pieprzem i solą. Karkówkę pokroić w plastry i lekko rozbić tłuczkiem, a następnie obsypać przyprawą do karkówki z każdej strony. Na niewielkiej ilości oleju podsmażyć plastry karkówki z każdej strony. W naczyniu żaroodpornym ułożyć połowę przygotowanej kapusty, na to wyłożyć podsmażone plastry karkówki i całość przykryć resztą kapusty. Zalać rosołem i piec w temp. 180 st. przez ok. 50 min.

2 komentarze:

  1. a co zrobić z cebulą?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Tak jak jest napisane, wymieszać z kapustą i marchewką ;-)

      Usuń