Karkówka w kiszonej kapuście, to moja propozycja na dzisiejszy obiad. Mięsko wychodzi mięciutkie i aromatyczne, polecam :-)
- 1 słoik kwaszonej kapusty z marchewką Orzech
- 1 cebula
- 80 dag karkówki
- przyprawa do karkówki
- pieprz
- sól
Kapustę z marchewką odcisnąć z nadmiaru soku i wymieszać z drobno posiekaną cebulką oraz doprawić pieprzem i solą. Karkówkę pokroić w plastry i lekko rozbić tłuczkiem, a następnie obsypać przyprawą do karkówki z każdej strony. Na niewielkiej ilości oleju podsmażyć plastry karkówki z każdej strony. W naczyniu żaroodpornym ułożyć połowę przygotowanej kapusty, na to wyłożyć podsmażone plastry karkówki i całość przykryć resztą kapusty. Zalać rosołem i piec w temp. 180 st. przez ok. 50 min.
a co zrobić z cebulą?
OdpowiedzUsuńTak jak jest napisane, wymieszać z kapustą i marchewką ;-)
Usuń