wtorek, 10 marca 2015

Tosty z tortilli

Dziś na śniadanie polecam Tosty z tortilli z dodatkiem rewelacyjnej przyprawy zastępującej sól. Są to zioła zamiast soli firmy Rafex, które nie zawierają glutaminianu sodu oraz innych dodatków.

Tosty z tortilli

  • 4 placki tortilli  
  • 4 plastry szynki
  • 4 plastry żółtego sera
  • 1/2 koncentratu pomidorowego
  • 1 cebula
  • zioła zamiast soli Rafex
  • ketchup   
  
Cebulę obrać i drobno posiekać. Koncentrat pomidorowy wymieszać z cebulą oraz z ziołami zamiast soli wg uznania do smaku. Każdy placek tortilli posmarować przygotowanym sosem pomidorowym, na to rozłożyć dwa plastry szynki oraz dwa plastry sera żółtego. Tak przygotowaną tortillę złożyć na pół, a następnie przeciąć na dwa tosty i zapiekać w opiekaczu przez kilka minut.
Gotowe tosty z tortilli podawać na ciepło polane ketchupem.

4 komentarze:

  1. Fajny pomysł Małgosiu. Danie wygląda pysznie :-)

    OdpowiedzUsuń
  2. Rewelacyjny pomysł! Akurat mi zostały 2 placki tortilli więc chętnie wypróbuję na kolację :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Jestem bardzo ciekawa, co dokładnie skrywają te zioła...

    OdpowiedzUsuń